Volksuniversiteit Amstelland
Cursuscode: 171616

Tekenen op vakantie - op papier en op de smartphone

Tekenen op vakantie - op papier en op de smartphone
Cursuscode: 171616

Tekenen op vakantie, tijdens een stedentrip of gewoon in de natuur wordt ook wel Urban Sketching genoemd. De Urban Sketching beweging is in 2007 in de stad Seattle ontstaan en inmiddels zijn er wereldwijd duizenden kunstenaars en hobbyisten die zich er mee bezig houden. Meestal wordt in tekenboeken schetsmatig getekend, geaquarelleerd en met collages gewerkt. Het is een soort getekend verslag van wat men dagelijks ziet en meemaakt.

Tijdens deze driedaagse workshop leer je hoe je een vakantie-schetsboek maakt en welke technieken je kunt toepassen voor een snelle of juist uitgebreidere schets. De lessen worden gegeven op de Volksuniversiteit maar ook buiten in de natuur of in de stad. Elke dag wordt begonnen met een stukje theorie en komt er een ander onderwerp aan de orde: Welk motief kies ik en hoe zet ik dit om op papier? Welk materiaal is handig om mee te nemen op vakantie en welke papiersoorten kan ik het beste gebruiken? Buiten wordt gewerkt met opdrachten en aansluitend wordt het werk besproken. Voor wie daar belangstelling voor heeft is er ook uitleg over het tekenen op de smartphone. Aan het eind van de cursus weet je hoe je tijdens je vakantie een reisverslag op papier kunt maken. Ervaring is niet nodig, de cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

PS Het materiaal voor deze cursus is bij de prijs inbegrepen.
Er is 1 uur lunchpauze, graag zelf je lunchpakket meebrengen.

Donderdag 14 juni 2018
3 lessen van 6 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 155,00
Mw. S. (Stephanie) Rhode
10:00 - 16:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
S. (Stephanie) Rhode
S. (Stephanie) Rhode