cursussen · workshops · lezingen · excursies

Over ons

WELKOM BIJ DE VOLKSUNIVERSITEIT

 

Hopelijk bekijkt u ons cursusaanbod met hetzelfde enthousiasme als waarmee het is samengesteld. Voor ons is het uitwerken van het cursusaanbod altijd een inspirerende aangelegenheid. Ideeën en suggesties worden overwogen en docenten, sprekers en cursusleiders worden gezocht om invulling te geven aan wat wij een interessant, verantwoord en actueel cursusaanbod vinden. Of onze cursussen aan deze kwalificaties voldoen is uiteraard voornamelijk aan u om te beoordelen.

Voor een deel is ons programma bij het grote publiek bekend, maar voor een ander deel juist weer niet. Op deze site vindt u alle cursussen overzichtelijk gepresenteerd. Bekijkt u eens op uw gemak welke bekende of minder bekende cursussen u zouden aanspreken en wat u nog zou willen leren.

Uit onderzoek blijkt dat de mond-tot-mondreclame vaak het beste werkt om mensen de weg naar de Volksuniversiteit te wijzen. En we merken ook dat de vele cursisten die ons al langer weten te vinden hierin een belangrijke rol spelen.

Fantastisch!

Voor mij een reden om al die trouwe cursisten nog eens te vragen reclame voor ons te maken: de Amstelveense Volksuniversiteit is niet voor niets al meer dan 40 jaar dé plek waar men zich verder kan ontwikkelen, zich kan laten inspireren, nieuwe kennis en vaardigheden kan opdoen. Zonder stress, laagdrempelig en betaalbaar!

Door de ligging van de Volksuniversiteit tussen de Amsterdamse Zuidas, Amsterdam Zuidoost, Schiphol en niet te vergeten het kassengebied van Aalsmeer, zal het u niet verbazen dat een belangrijk deel van onze deelnemers bestaat uit expats, oftewel personen met een niet-Nederlandse nationaliteit die om redenen van werk of anderszins zijn neergestreken in en om Amstelveen. De cursussen voor deze expats (zoals cursussen Nederlands en Engels voor niet-Nederlanders) zijn volop in trek en men weet ons voor dat onderdeel uit het aanbod goed te vinden. Kennelijk geldt ook hier een hoort-zegt-het-voort waar wij dankbaar gebruik van maken.

 

Wij zijn enthousiast over de kwaliteit en de inhoud van onze cursussen en hopen dat ons programma u aanspreekt. Wie weet, komen we elkaar binnenkort een keer tegen in onze Volksuniversiteit.

Om met een variant op een oudhollands gezegde te spreken: laat u zich eens wat wijs maken.

 

U bent van harte welkom!

 

Marcel Jansen

Directeur