Volksuniversiteit Amstelland

Bestellijst

Geen bestellingen

Koken

Platform C | Volksuniversiteit Amstelland beschikt over een grote keuken met meerdere kookunits en voorzien van alle kookgemakken. Wij bieden een zeer gevarieerd kookprogramma met onder andere gerechten uit de wereldkeuken, dressings en marinades, comfort food, koken à la Ottolenghi en zeewier. De 'Smaaksoldaatjes' verzorgen kookcursussen voor kinderen in de basisschoolleeftijd, zie ons aanbod voor de jeugd!

Tijdens de Open Dag op zaterdag 6 april van 14.00 tot 16.30 uur is kookdocente Carla Baas aanwezig met lekkernijen uit de keuken van Ottolenghi.

Gezond, vers en in 30 minuten op tafel!

In deze cursus van 3 lessen ontdek je dat je ook na een drukke dag gezond en lekker kunt eten zonder terug te vallen op pakjes of kant en klaar maaltijden. Je leert hoe je, met dit doel voor ogen, efficiënt boodschappen doet en treft spelenderwijs voorbereidingen. Elke les start met een stukje organisatie, daarna bereiden we een gezonde maaltijd. We eten samen en wat over is kan worden meegenomen (bakje met deksel meenemen naar de les). Ook de recepten en tips krijg je mee naar huis.

Les 1 Hoe ziet de inhoud van jouw voorraadkast, koelkast en vriezer er uit?
We bereiden een maaltijdsoep.
Les 2 Wat voor keukenapparatuur en keukengerei heb je in huis?
We maken pasta met verse tomatensaus.
Les 3 Wat heb je de afgelopen week gekookt?
We maken een maaltijdsalade met platbrood en eten samen (les tot 20.30 uur).

Meer informatie
Donderdag 7 maart 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 18:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00
Mw. C. (Carla) Baas
18:00 - 20:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
Specials - Dressings, marinades en mosterd

We bereiden een basisdressing en vervolgens diverse varianten hierop die we ook gaan proeven. Dan ga je je eigen dressing bedenken en maken. Ook krijg je tips voor het maken van een marinade voor vlees, gevogelte of vis en gaan we een heerlijke mosterd maken. Deze home-made mosterd krijg je in een potje mee naar huis, inclusief alle recepten.

Meer informatie
Zaterdag 30 maart 2019
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 65,00
Mw. C. (Carla) Baas
14:00 - 17:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
Een kijkje in de wereld van Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een goeroe op het gebied van de Midden-Oosten keuken. Hij staat bekend om zijn uiterst originele, vernieuwende vegetarische gerechten maar ook heerlijke zoete keuken. Hij heeft al heel wat kookboeken op zijn naam staan zoals: Nopi, Plenty, Plenty More en Sweet. Tijdens de lessen wordt gekookt uit deze kookboeken en maak je kennis met verrassende manieren om eten te bereiden en unieke smaakcombinaties. Het draait om het samen delen en samen eten van heerlijke, pure en gezonde gerechten. Neem voor de eerste 3 lessen een bakje met deksel mee.

Les 1 We nemen de specifieke specerijen en ingrediënten door en maken soep en een salade.
Les 2 We bereiden een voor- en hoofdgerecht.
Les 3 We bereiden een taart uit het boek Sweet (neem een springvorm van Ø 23 cm mee).
Les 4 We bereiden een mezze tafel met soep, hummus, labne, platbrood, quinoa salade en iets zoets en gaan ter afsluiting van de cursus samen aan tafel om te genieten van al dit lekkers (les tot 21.00 uur).

Meer informatie
Donderdag 4 april 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 18:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 195,00
Mw. C. (Carla) Baas
18:00 - 20:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
Wereldkeuken - Irak
Wereldkeuken - Irak
Cursuscode: 319024

Dadels en walnoten zijn niet meer weg te denken uit onze westerse keuken. Toch zijn het van oorsprong typische Midden-Oosten ingrediënten. Tijdens deze workshop maken we een Gilaggi: een taart van dadels en walnoten waar verder weinig suiker aan te pas komt. Als de taart in de oven staat, zetten we een verse muntthee met honing die we bij een stukje taart serveren. Je eigen taart krijg je na afloop mee naar huis. Neem zelf een taartvorm mee met een doorsnede van ca. 22 cm.

Meer informatie
Vrijdag 5 april 2019
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 14:30
Prijs: € 55,00
Mw. C. (Carla) Baas
14:30 - 17:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Wereldkeuken - Marokko
Wereldkeuken - Marokko
Cursuscode: 319025

Tijdens deze workshop bereiden we een traditionele Bastilla met kip. Bastilla is een Marokkaans gerecht dat vaak wordt gemaakt ter ere van een feestelijke gelegenheid. Het is een pastei van filodeeg met typische Marokkaanse specerijen, een beetje zoet, een beetje hartig. Je eigengemaakte Bastilla en het recept krijg je mee naar huis. Neem hiervoor een plat bord mee, wij zorgen voor folie.

Meer informatie
Vrijdag 10 mei 2019
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 14:30
Prijs: € 55,00
Mw. C. (Carla) Baas
14:30 - 17:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >