Volksuniversiteit Amstelland

Cart

No products

Koken

Platform C | Volksuniversiteit Amstelland beschikt over een grote keuken met meerdere kookunits en voorzien van alle kookgemakken. Wij bieden een zeer gevarieerd kookprogramma met onder andere gerechten uit de wereldkeuken, dressings en marinades, comfort food, koken à la Ottolenghi en zeewier. De 'Smaaksoldaatjes' verzorgen kookcursussen voor kinderen in de basisschoolleeftijd, zie ons aanbod voor de jeugd!

Tijdens de Open Dag op zaterdag 6 april van 14.00 tot 16.30 uur is kookdocente Carla Baas aanwezig met lekkernijen uit de keuken van Ottolenghi.

Specials - Weekend Comfort Food
Specials - Weekend Comfort Food
Course number: 309122

In groepjes bereiden we diverse gerechten, geschikt voor het weekend of een bijzonder moment. Nét even anders dan door de week. Eten waar je blij van wordt en waar je een warm gevoel van krijgt: soep van doperwtjes met munt en rucola, hartverwarmende risotto met paddenstoelen, zalm met sinaasappel en steranijs uit de oven en een salade met de échte Franse vinaigrette. Na het koken gaan we aan tafel om te genieten van dit heerlijke comfort food.

More information
Friday February 15, 2019
1 workshop of 4 hrs start time 16:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 85,00
Tutor: Ms. C. (Carla) Baas
16:30 - 20:30
Location: Volksuniversiteit Amstelland (click here for address details)
Course canceled >
Specials - Koken met zeewier
Specials - Koken met zeewier
Course number: 309123

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het eten van de toekomst! We werken voornamelijk met vers Zeeuws zeewier. Je krijgt antwoord op de vragen: Waarom is zeewier zo gezond? Welke soorten zijn er? Hoe bereid je het? Waar kun je het in verwerken? We maken diverse gerechten en hapjes in groepjes klaar en daarna gaan we proeven. Alle gerechten samen vormen een echt Zee(uw)wiermenu. Word je al nieuwsgierig? Meld je dan aan!

More information
Saturday March 2, 2019
1 workshop of 3,5 hrs start time 13:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 65,00
Tutor: Ms. M. (Marieke) Hakkesteegt
13:30 - 17:00
Location: Volksuniversiteit Amstelland (click here for address details)
Enroll >
Gezond, vers en in 30 minuten op tafel!

In deze cursus van 3 lessen ontdek je dat je ook na een drukke dag gezond en lekker kunt eten zonder terug te vallen op pakjes of kant en klaar maaltijden. Je leert hoe je, met dit doel voor ogen, efficiënt boodschappen doet en treft spelenderwijs voorbereidingen. Elke les start met een stukje organisatie, daarna bereiden we een gezonde maaltijd. We eten samen en wat over is kan worden meegenomen (bakje met deksel meenemen naar de les). Ook de recepten en tips krijg je mee naar huis.

Les 1 Hoe ziet de inhoud van jouw voorraadkast, koelkast en vriezer er uit?
We bereiden een maaltijdsoep.
Les 2 Wat voor keukenapparatuur en keukengerei heb je in huis?
We maken pasta met verse tomatensaus.
Les 3 Wat heb je de afgelopen week gekookt?
We maken een maaltijdsalade met platbrood en eten samen (les tot 20.30 uur).

More information
Thursday March 7, 2019
3 lessons of 2 hrs start time 18:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 130,00
Tutor: Ms. C. (Carla) Baas
18:00 - 20:00
Location: Volksuniversiteit Amstelland (click here for address details)
Enroll >
Specials - Dressings, marinades en mosterd

We bereiden een basisdressing en vervolgens diverse varianten hierop die we ook gaan proeven. Dan ga je je eigen dressing bedenken en maken. Ook krijg je tips voor het maken van een marinade voor vlees, gevogelte of vis en gaan we een heerlijke mosterd maken. Deze home-made mosterd krijg je in een potje mee naar huis, inclusief alle recepten.

More information
Saturday March 30, 2019
1 workshop of 3 hrs start time 14:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 65,00
Tutor: Ms. C. (Carla) Baas
14:00 - 17:00
Location: Volksuniversiteit Amstelland (click here for address details)
Enroll >
Een kijkje in de wereld van Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een goeroe op het gebied van de Midden-Oosten keuken. Hij staat bekend om zijn uiterst originele, vernieuwende vegetarische gerechten maar ook heerlijke zoete keuken. Hij heeft al heel wat kookboeken op zijn naam staan zoals: Nopi, Plenty, Plenty More en Sweet. Tijdens de lessen wordt gekookt uit deze kookboeken en maak je kennis met verrassende manieren om eten te bereiden en unieke smaakcombinaties. Het draait om het samen delen en samen eten van heerlijke, pure en gezonde gerechten. Neem voor de eerste 3 lessen een bakje met deksel mee.

Les 1 We nemen de specifieke specerijen en ingrediënten door en maken soep en een salade.
Les 2 We bereiden een voor- en hoofdgerecht.
Les 3 We bereiden een taart uit het boek Sweet (neem een springvorm van Ø 23 cm mee).
Les 4 We bereiden een mezze tafel met soep, hummus, labne, platbrood, quinoa salade en iets zoets en gaan ter afsluiting van de cursus samen aan tafel om te genieten van al dit lekkers (les tot 21.00 uur).

More information
Thursday April 4, 2019
4 lessons of 2 hrs start time 18:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 195,00
Tutor: Ms. C. (Carla) Baas
18:00 - 20:00
Location: Volksuniversiteit Amstelland (click here for address details)
Enroll >

Pages