Volksuniversiteit Amstelland

Filosofie - levensbeschouwing

In de cursussen filosofie maak je kennis met grote namen en stromingen uit de geschiedenis van de wijsbegeerte maar er is zeker ook aandacht voor de principes en ideeën die onze huidige manier van denken en ervaren vormgeven. Nieuw in het aanbod is de cursus 'Filosoferen over schoonheid en kunst'. De lesssen nodigen uit tot actieve participatie.

 

Inleiding Filosofie II
Inleiding Filosofie II
Cursuscode: 010626

Een compacte, thematische introductie tot de wijsbegeerte en haar grondslagen. Een reis voorbij hebben of zijn, mens en dier, kritiek en wetenschap, doen en laten (ethiek), die voert langs grote namen als Plato, Descartes, Spinoza, Kant en Sartre, maar die vooral licht wil werpen op de principes en ideeën die onze huidige wijze van denken en ervaren vorm geven. De lessen nodigen uit tot actieve participatie en vereisen wekelijks enige voorbereiding thuis. De cursus kan aansluitend worden gevolgd op de cursus Filosofie I maar staat op zichzelf en kan ook 'los' worden gevolgd.

Een tekstbundel is inbegrepen bij de cursusprijs.

Meer informatie
Dinsdag 30 januari 2018
8 lessen van 2 uur
Prijs: € 165,00
Dhr. Drs. R. (Robert) Snel
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland
Inschrijving nog open >
Inleiding niet-westerse filosofie

We krijgen in toenemende mate te maken met de invloed van niet-westerse culturen. In China, India en Afrika bestaan eeuwenoude tradities om na te denken over ons leven en onze ervaringen. In deze compacte, thematische introductie gaan we onder meer langs het hindoeïsme, boeddhisme, taoïsme en confucianisme en ook onderzoeken we hoe deze tradities zich verhouden tot de westerse filosofie. Kan zelfstandig worden gevolgd of aansluitend op Inleiding I en/of II.

Een tekstbundel is inbegrepen bij de cursusprijs.

Meer informatie
Woensdag 7 maart 2018
6 lessen van 2 uur
Prijs: € 125,00
Dhr. Dr. H. (Hein) van Dongen
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland
Cursus geannuleerd >