Volksuniversiteit Amstelland

Ict en media

De informaticacursussen van de Volksuniversiteit vinden plaats in de studieruimte van de centrale bibliotheek aan het Stadsplein. Wij werken met minimaal 8 tot maximaal 10 cursisten zodat iedere cursist ruim aandacht krijgt.

Niveau-bepaling en informatie
Gedurende het cursusjaar brengen wij je, voor tussentijds instromen en niveau-bepaling, graag in contact met de docent, via info@vu-amstelland.nl of via 020-5451424.

Website / Weblog maken met WordPress, vervolg

WordPress is voortdurend in ontwikkeling. Iedere versie is nog gebruiksvriendelijker dan de vorige. Na een paar muisklikken staat al een prachtige weblog online. Toch is het handig om kennis te hebben van MySQL en PHPMyAdmin, back-ups maken en beveiliging. Ook besteden we in deze cursus aandacht aan het aanpassen van de vormgeving met behulp van CSS en PHP. In deze cursus is ruim gelegenheid voor overleg tussen docent en cursist, alsook tussen cursisten onderling.

Belangrijk: Van de cursist wordt verwacht dat hij of zij een laptop meeneemt naar de les met voldoende accucapaciteit voor twee uur werken. Het type laptop maakt niet veel uit, zelfs een groot formaat tablet zou kunnen volstaan mits u daar prettig op kunt werken. We werken voornamelijk in de browser, bij voorkeur Firefox, Chrome of Safari.

Meer informatie
Donderdag 18 januari 2018
6 lessen van 2 uur
Prijs: € 200,00
Dhr. H.J. (Hans) Konings
18:00 - 20:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland
Aanmelden wachtlijst >
MS Excel
MS Excel
Cursuscode: 452121

In deze cursus wordt uitgelegd hoe je spreadsheets oftewel elektronische rekenbladen maakt. Het betreft basisvaardigheden zoals het maken, opslaan en afdrukken van werkbladen. Maar ook is er aandacht voor celopmaak, het werken met celverwijzingen, rekenwerk, het werken met formules, het gebruik van functies en het maken van grafieken. Je leert hoe je rekenbladen opzet, vormgeeft en gebruikt, bijvoorbeeld voor berekeningen ten behoeve van de belastingaangifte, het huishoudboekje of de financiën van een bedrijf. Het cursusboek is bij de prijs inbegrepen en wordt door de docent verstrekt.

Meer informatie
Dinsdag 28 november 2017
6 lessen van 2 uur
Prijs: € 200,00
Dhr. E. (Erik) Lehman
14:00 - 16:00
Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
Inschrijving nog open >