Volksuniversiteit Amstelland

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 111113

Dagexcursie Aken, de stad van Karel de Grote!

Dagexcursie Aken, de stad van Karel de Grote!
Cursuscode: 111113

Aken was in de middeleeuwen residentie van koningen en keizers en plaats van kroningen en rijksdagen. Vanwege haar warme bronnen had Karel de Grote de aan de voet van de Eifel gelegen stad tot lievelingsresidentie verkozen. De Dom, 'Unesco-werelderfgoed' en het gotische raadhuis zijn kenmerkend voor het oude centrum.

Inbegrepen:
Vervoer met comfortabele personenbusjes; 'Kaffee und Kuchen' in een 'Konditorei'; rondleiding met gids door de 'Altstadt' en raadhuis met Kroningszaal; kleine lunch; bezoek 'Aachener Dom' met rondleiding door gids; diner in de 'Altstadt'

Vrije tijd kan naar eigen inzicht worden ingevuld met een bezoek aan de schatkamer van de Dom, een bezoek aan het Couven-Museum, het Internationales Zeitungsmuseum, het Suermondt-Ludwig-Museum of het Neues Stadtmuseum Aachen. Je kunt rondneuzen in boekhandel Mayersche Buchhandlung, lekker gaan winkelen of een drankje nuttigen in een cafeetje op of rond het historische markplein.

Inschrijven is mogelijk tot 2 februari 2019 online of aan de balie van Platform C | Volksuniversiteit Amstelland of rechtstreeks bij Els Johannesma, de docent Duits die deze excursie organiseert.

Zaterdag 23 maart 2019
1 excursie van 15 uur en 45 min aanvangstijd 7:15
Prijs: € 90,00
Mw. drs. E.M. (Els) Johannesma-Brian
7:15 - 23:00
Locatie: Raadhuis Amstelveen (klik hier voor de adres gegevens)
drs. E.M. (Els) Johannesma-Brian
drs. E.M. (Els) Johannesma-Brian