Volksuniversiteit Amstelland

Italiaans

Bij de Volksuniversiteit kun je terecht voor taalcursussen Italiaans op 5 niveaus. Eenmaal het hoogste niveau bereikt kun je je kennis van de taal blijven oefenen door deel te nemen aan de cursussen 'Conversazione e società' of 'Letteratura italiana contemporanea'. In deze cursussen wordt hedendaagse literatuur besproken of andere actuele onderwerpen die in overleg met de cursisten worden gekozen. Het programma voor seizoen 2018/19 staat medio juni op de site. Hieronder enkele voorjaars-/zomercursussen.

Voor tussentijds instromen en niveau-bepaling, brengen wij je graag in contact met onze coördinator Gandolfo Cascio, via info@vu-amstelland.nl of via 020-5451424.

Italiaans 1, intensief
Italiaans 1, intensief
Cursuscode: 740816

Bij de Volksuniversiteit kun je terecht voor taalcursussen Italiaans op 5 niveaus. Onze ervaren docenten leren je met veel enthousiasme de verschillende aspecten van de Italiaanse taal: grammatica, lezen en schrijven en vooral de communicatieve vaardigheden spreken en luisteren.

Meer informatie
Woensdag 17 januari 2018
18 lessen van 2 uur
Prijs: € 310,00
Mw. dr. C. (Clelia) Capua
Boek: Nuovo espresso 1, libro
19:00 - 21:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland
Inschrijving nog open >
Italiaans voor op vakantie
Italiaans voor op vakantie
Cursuscode: 746066

Kom alvast in Italiaanse sferen en schrijf in voor deze korte vakantiecursus waar je de beginselen van de Italiaanse taal leert. Ook geschikt voor wie zijn of haar basiskennis wil opfrissen. Tevens is de cursus een goede opstap naar de jaarcursus Italiaans 1 die in september 2018 van start gaat. De nadruk zal liggen op het spreken en luisteren en er komen allerlei praktische situaties aan de orde die zich kunnen voordoen tijdens een verblijf in 'La Bella Italia'.

Meer informatie
Woensdag 18 april 2018
8 lessen van 2 uur
Prijs: € 165,00
Mw. G. (Gisella) Brouwer-Turci
19:00 - 21:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland
Inschrijving geopend >
Italiaanse grammatica (livello intermedio)

Tijdens deze workshop uit 2 delen worden specifieke grammaticale zwaartepunten behandeld zoals: le preposizioni, het gebruik van imperfetto en/of passato prossimo, het zelfstandig en bijvoeglijk naamwoord, het bezittelijk voornaamwoord. Voor iedereen met niveau livello intermedio! De workshop is interactief, praktijkgericht en er wordt zoveel mogelijk Italiaans gesproken.

Meer informatie
Zaterdag 21 april 2018
2 lessen van 3 uur
Prijs: € 75,00
Mw. G. (Gisella) Brouwer-Turci
10:00 - 13:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland
Inschrijving geopend >
Boekpresentatie Mauro Poma
Boekpresentatie Mauro Poma
Cursuscode: 743623

Mauro Poma (Rome, 1978) presenteert zijn boek 'Alla scoperta del Colosseo - Tra mito e realtà'. Een boek over het grootste amfitheater van de Romeinse geschiedenis, rijk aan anekdotes en vol met geheimzinnige verhalen. Bekende historische figuren passeren de revue en een belangrijke rol is weggelegd voor de dieren en gladiatoren. Tijdens de presentatie wordt gebruik gemaakt van veel beeldmateriaal en ook worden citaten uit het boek voorgelezen.

PS De voertaal is Italiaans!
De entree is gratis maar vooraf aanmelden via info@vu-amstelland.nl of aan de balie is verplicht.

Meer informatie
Woensdag 27 juni 2018
1 lezing van 1 uur en 15 min
Prijs: € 0,00
Dhr. M. (Mauro) Poma
19:30 - 20:45
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland