Volksuniversiteit Amstelland

Fotografie

De afdeling fotografie biedt cursussen voor beginners en gevorderden maar ook cursussen die zich richten op specifieke thema's zoals zwart-wit of portret. Elke cursus biedt een combinatie van theorie en praktijk. De begeleiding tijdens de praktische training gedurende de cursus verduidelijkt de theorie direct. De cursussen zijn geschikt voor elk type digitale camera, zoals compact-, systeem- of spiegelreflex camera (let wel: diafragma voorkeuze, sluitertijd voorkeuze en manueel zijn instelbaar op de camera).

 

Zwart-wit fotografie
Zwart-wit fotografie
Cursuscode: 201616

Deze cursus concentreert zich op de specifieke zeggingskracht en tijdloze schoonheid van zwart-wit beelden. We onderzoeken geschikte onderwerpen, licht en compositie om tot een krachtig beeld te komen. Naast de theorie is er veel ruimte voor praktijktraining. Er wordt aandacht besteed aan het verfijnen van de techniek van het lichtmeten en contrastbeheersing. Je leert technieken om het optimale uit je zwart-wit beelden te halen. Je werkt aan de hand van opdrachten en de foto's worden besproken in de les. Een cursus voor wie bekend is met de basisprincipes van de fotografie (ISO-waarde, sluitertijd en diafragma) en lichtmeten, of als vervolg op de basiscursus. Cursusprijs is inclusief reader.

Zelf meebrengen: digitale camera, handleiding, USB-kabel van de camera, USB-stick; indien in bezit grijskaart, statief.

Meer informatie
Dinsdag 6 maart 2018
4 lessen van 3 uur
Prijs: € 135,00
Mw. I. (Irma) Regtien
19:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland
Inschrijving nog open >
Portretfotografie
Portretfotografie
Cursuscode: 202616

Je leert dat je met eenvoudige lampen en reflectieschermen al een veel mooier resultaat bereikt dan met een (reportage)flitser. We gebruiken speciale fotolampen, zodat je de werking en zeggingskracht van mooi licht ervaart. Naast de theorie is er tijdens de lessen veel ruimte voor praktijktraining. We maken lichtopstellingen en concentreren ons op geschikte poses en camera-instellingen. Vooral belichtingstechnieken voor het maken van High-Key en Low-Key hebben onze aandacht. Ter inspiratie bekijken we het ontstaan van de portretfotografie door de eeuwen heen en foto's van bekende portretfotografen. Je werkt aan de hand van opdrachten in de les, waarna de foto's worden besproken. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Cursusprijs is inclusief reader.

Zelf meebrengen: digitale camera, handleiding, USB-kabel van de camera, USB-stick; indien in bezit grijskaart en statief.

Meer informatie
Dinsdag 3 april 2018
4 lessen van 3 uur
Prijs: € 135,00
Mw. I. (Irma) Regtien
19:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland
Cursus geannuleerd >