Volksuniversiteit Amstelland
Alle cursussen

Cursussen

Volksuniversiteit Amstelland is dé plek waar iedereen, ongeacht vooropleiding, de mogelijkheid heeft zich verder te ontwikkelen, in de breedste zin van het woord: door het opdoen van kennis over talen en culturen en allerlei andere vaardigheden, door het ontdekken van je creativiteit. Alle cursussen, workshops en lezingen worden gegeven door deskundige en ervaren docenten en sprekers. Vanuit onze kernwaarden: laagdrempelig, gastvrij, helder en samen leren leveren we graag een positieve bijdrage aan ieders leven in Amstelveen en Amstelland.
Geen school, wel kunst-dag

Geen school, wel kunst-dag op 12 december bij Platform C
Op dinsdag 12 december wordt er gestaakt in het basisonderwijs. Om de ouders uit de brand te helpen en om de leerlingen een uitgebreid creatief programma aan te bieden, organiseren wij van Platform C een supergave doe-dag voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Lees meer
Beeldende vorming

Volksuniversiteit Amstelland heeft een groot aanbod aan teken- en schildercursussen. Ook spelen wij in op trends zoals art journaling, manga en het professioneel inkleuren van kleurplaten. Onze docenten begeleiden je graag in het ontdekken van je verborgen talenten en stimuleren je het beste uit jezelf te halen!

Lees meer
Verbeelden - creëren

Het is leuk om jezelf creatief te uiten! Behalve een groot aantal teken-, schilder- en beeldhouwcursussen onder Beeldende vorming, biedt Volksuniversiteit Amstelland ook cursussen fotografie en schrijven. De docenten van deze disciplines helpen je graag je talenten op dit vlak te ontdekken en verder te ontwikkelen!

Lees meer
Kookworkshops

Volksuniversiteit Amstelland heeft een grote keuken met vier kookunits en voorzien van alle gemakken. Daar worden ook dit seizoen weer een aantal inspirerende kookworkshops gegeven: Ayurvedisch koken, koken met zeewier maar ook gerechten uit de wereldkeuken zoals Spaanse tapas, Indonesisish of Surinaams!

Lees meer
Kunst, cultuur en geschiedenis

Er staan vier zeer interessante kunsthistorische cursussen op het programma die op chronologische en thematische volgorde worden gegeven. Ook is er een uitgebreide reeks (kunst)historische lezingen. Verschillende sprekers nemen je graag mee in hun boeiende verhaal over uiteenlopende thema's!

Lees meer
Ontdekken - leren

Ben je leergierig? Toe aan iets nieuws dat je leven verrijkt? Op zoek naar een ontspannende bezigheid? Bekijk dan ons aanbod op het gebied van filosofie en levensbeschouwing, persoonlijke ontwikkeling, natuur en wetenschap, ict en media, bridge en ontdek dat leren leuk is bij Volksuniversiteit Amstelland!

Lees meer
Talen

Bij Volksuniversiteit Amstelland kun je maar liefst 15 verschillende talen volgen! Nederlands voor anderstaligen; Engels en andere Europese talen maar ook Japans, Chinees, Russisch etc. Onze ervaren en enthousiaste docenten brengen je de taal graag bij, of je nu beginner bent of (ver)gevorderd!

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

Dagexcursie naar Osnabrück

21 november 2017

De sectie Duits organiseert op zaterdag 24 maart 2018 een dagexcursie naar het mooie Osnabrück! Inschrijven kan vóór 3 februari 2018 bij de balie van de Volksuniversiteit of mail info@vu-amstelland.nl

Lees meer

PERSBERICHT

11 september 2017

PLATFORM C: MUZIEK- EN DANSSCHOOL, KUNSTUITLEEN EN VOLKSUNIVERSITEIT AMSTELVEEN GAAN SAMEN STERKER VERDER

Kom langs en Kom verder!

Kunstuitleen Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Muziek- en Dansschool Amstelveen bundelen hun krachten en slaan de handen ineen als Platform C. De nieuwe naam werd zaterdag 9 september tijdens de Open Dag bekend gemaakt door D66-wethouder van Cultuur, Maaike Veeningen, en directeur Platform C, Marcel Jansen.

Lees meer

12 lessen van 2,5 uur vanaf donderdag 18 januari 2018 om 9:30 uur.

Lees meer

24 lessen van 3 uur vanaf donderdag 18 januari 2018 om 9:30 uur.

Lees meer

6 lessen van 3 uur vanaf donderdag 18 januari 2018 om 14:00 uur.

Lees meer

6 lessen van 2 uur vanaf donderdag 18 januari 2018 om 18:00 uur.

Lees meer

12 lessen van 1,5 uur vanaf donderdag 18 januari 2018 om 19:00 uur.

Lees meer
18
jan
18 januari 2018

12 lessen van 3 uur vanaf donderdag 18 januari 2018 om 19:00 uur.

Lees meer

Klik hier om door de brochure 2017-2018 te bladeren of te downloaden.

Schrijf in voor de nieuwsbrief